Behandeling

 

Honden

Bij ons kunt u terecht voor de volledige vachtverzorging van uw hond. Wij proberen de hond zo veel mogelijk volgens de rasstandaard te trimmen. Heeft u geen rashond dan wordt bekeken hoe de vacht van uw hond het beste verzorgd kan worden.
U kunt bij ons ook terecht voor bijvoorbeeld alleen wassen/drogen, nagels knippen, doorkammen en/of bijwerken.

Verder kan onderdeel van de behandeling zijn:

- Uitplukken en schoonmaken van de oren

- Verwijderen van parasieten (vlooien, teken)

- Ontklitten

- Ontwollen

- Periodieke kam- en borstelbeurten

- Algehele controle van huid en vacht

Indien nodig behandelen wij tevens verstopte anaalklieren. Voor uitgebreide gebitsreiniging verwijzen wij u door naar een zeer deskundige dierenarts welke hierin is gespecialiseerd.

Als u uw hond komt ophalen krijgt u van ons een uitgebreid verslag van de exacte behandeling en eventueel de nodige adviezen.

Gebruikte shampoo's

De meeste honden worden gewassen met de Animal-Nature universeel-shampoo. In het assortiment van Animal-Nature zit eveneens shampoo speciaal voor witte vachten (met conditioner), shampoo's voor gevoelige huid (tegen droge huid, eczeem) en anti-klit shampoo. Indien nodig wordt Animal-Nature cremespoeling gebruikt, dit voorkomt vachtbeschadiging en toekomstige klitten zijn dan makkelijker verwijderbaar.

De Animal-Nature shampoo's bestaan uitsluitend uit plantaardige bestanddelen en etherische olien, en bevatten dus geen dierlijke olien. Hierdoor is de kans op huidirritaties na een wasbeurt minimaal en werken de ingredienten zelfs heilzaam op reeds bestaande huidklachten. De diershampoo-produkten van Animal-Nature staan vermeld in de gids van stichting Proefdiervrij, en staan onder toezicht van het Europese instituut BHID.

Katten

Ook voor katten is een regelmatig bezoek aan de trimsalon geen overbodige luxe. Zelfs de vacht van een kortharige kat is zeer gebaat bij een goede kam- of borstelbeurt.

De verzorging van langharige rassen (zoals de Pers) is een vak apart. De behandeling varieert hierbij van een uitgebreide kam- en borstelbeurt, het mogelijk ontklitten danwel een scheerbeurt. Dit laatste gebeurt als de kat zo verklit is dat kammen en borstelen te pijnlijk wordt. Ook stress bij het kammen, borstelen en ontklitten is een zeer belangrijke factor om rekening mee te houden bij katten.

De behandeling van een kat wordt bij ons altijd gegeven terwijl deze bij bewustzijn is, dit vanwege de risico's die narcose met zich meebrengt (met name voor de wat oudere katten). Zonodig zal de behandeling over meerdere dagen worden verdeeld om de stress niet te ver te laten oplopen. Hierna is vooral 'bijhouden' een noodzaak, om niet iedere keer een prachtige langhaar te hoeven kortscheren. Overlegt u met ons voor een regelmatige en optimale verzorging.